Kilka słów o Freshmint
Wybór Freshmint to gwarancja najświeższych produktów dla Twojej firmyWybór Freshmint to gwarancja świeżych produktów dla Twojej firmy.
Wielką wartością dla nas jest zaufanie Odbiorców.
Dlatego, poza naszą rodzimą Łodzią, utrzymujemy stałość dostaw na obszarze całego kraju. Konkurencyjne ceny z możliwością negocjacji dla większych zamówień, krótkie terminy realizacji oraz obsługa na wysokim poziomie, sprawiły, że zaufały nam znane marki z branży hotelarskiej i restauracyjnej, a także producenci lodów.
Zaliczyć możemy do nich między innymi:





















Jakość i doświadczenie
Świeżość
Nieprzerwalny łańcuch chłodniczy, a także perfekcyjnie zorganizowana logistyka, sprawiają, iż nasze zioła dostarczane są do Klientów, w 24h od ich zbioru na plantacji w Izraelu.
Jako jedyna firma w Polsce, możemy poszczycić się tak szybkim transportem, zapewnianym przez izraelskie linie lotnicze oraz flotą profesjonalnych chłodni. Zdecydowanie wyróżnia nas to na rynku i podnosi standardy obsługi w kategorii dostawcy ziół.
Jakość
Na przestrzeni wielu lat wypracowaliśmy stałą bazę dostawców naszych produktów, z różnych zakątków świata.
Sprowadzamy tylko wyselekcjonowane rośliny o najlepszych walorach smakowych i zapachowych. Zmieniamy kierunek dostaw w zależności od tego, gdzie trwa sezon najlepszych zbiorów.
Stale nadzorujemy produkcję ziół i mikro ziół u naszych izraelskich Partnerów. Odwiedzamy ich minimum 2 razy w roku, aby wspólnie opracowywać, jak najlepsze rozwiązania logistyczne oraz nadzorować procesy produkcji. Przekazujemy sugestie naszych Klientów, w oparciu o które, opracowujemy i udoskonalamy nasze plantacje.
Profesjonalizm
Jesteśmy częścią grupy kapitałowej Essential Group. Z gastronomią związani od wielu lat, możemy poszczycić się znajomością rynku w zakresie prowadzenia nowoczesnej restauracji jak i jej zaopatrzenia. Sami pracowaliśmy na naszych produktach, znamy potrzeby rynku i stale podążamy za panującymi trendami. Współpraca z liderami polskiej gastronomii pomaga nam rozwijać naszą wiedzę oraz poznawać na bieżąco dynamiczny i wymagający rynek gastronomii.